CDPL STORY

Vlad Rotaru Constantin|2022|54 min

Casa de pariuri literare (CDPL) este o editură neobișnuită. Trei tineri pasionați de literatură vor să promoveze literatura altfel.

Synopsis

2013. România editorială numără șase organizații profesionale și un număr record, dar incert, de edituri. De trei ani, Casa de pariuri literare își joacă singura carte disponibilă: literatura română. Prin editarea de cărți, prin realizarea documentarelor cu scriitori și prin festivalul editurii. Făcând opinie separată în caruselul Târgurilor de carte care și-au uitat misiunea (promovarea literaturii), fără să cedeze presiunilor economice și cenzurii. În anii următori CDPL-ul ar avea șansa să devină, fără mari eforturi, un nume greu în industrie sau ar rămâne cu satisfacția că niciun scriitor român reprezentativ n-a fost ocolit.

Istoria literară ar putea consemna că noul val editorial începe de aici. Doar că nu de azi, de ieri, cu finanțatori fantomă și investiții peste noapte. Veneau din underground și s-au dus spre cinema. Între timp lansaseră ediții sonore de carte (când audiobookurile nu existau pe nicio tarabă) și colecții gratuite pentru a parodia editoriada (epoca editurilor de garaj)

Type

Feature-length

Genre

Documentary

Directed By
Vlad Rotaru
Subscribe to our newsletter
Follow Us
© 2020 Projektor. All rights not reserved.